06/29/2004

de cover, de gecoverde cover en de gecoverde cover gecoverd

gedver, godver, kan het roffer en toffer want ik godvoordomme schijtziek van dat gecover. Steeds als ik mn tv aanzet, dan zie ik zo'n opgedofte tweedehands-slet die een hit van wat jaren terug verneukt, met een vlakke housebeat die er maar doorheen beukt.
Hoeveel kan het muzikale peil nog zakken, jaren negentig muziek zette zichzelf al te kakken. SCHANDE! Maar eigenlijk ook heel triest: IEDEREEN NOEMT ZICHZELF TEGENWOORDIG ARTIEST
Dus tijd om de waarheid eens te zeggen en alle nepartiesten het verschil uit te leggen, een artiest schrijft teksten, muziek of beats; een zangeres die zingt en doet verder NIETS.
Lees verder van 'biobak-muziek' door de Nederlandse hiphopband: de Osdorp Posse.

Gelijk heeft Def P'ie zeker, artiesten zijn schaarser dan ooit, Outcast, Lenny Kravitz, N.E.R.D., faithless, mylo. Hoeveel vernieuwing zit er nog in moderne muziek? 90% van de zgn. "artiesten" aapt hopeloos andere artiesten na. Hier een beetje pikken, daar een beetje pikken en we hebben een nieuwe trance-plaat! Bravo tiësto! En dan niet eens bescheiden durven blijven: Wil je een sample van mij gebruiken? BETALEN MAAR, ìK heb dat deuntje bedacht.

Johann Wolfgang von Goethe zei ooit: everything's been thought of before, the problem is to think of it again.

Het eerste deel van die quote is veelbetekenend voor mij. Mensen denken veeeeeel te snel dat ze zelf op een idee zijn gekomen. Egocentristisch, egoïstisch, idioot zelfs. Hoe kan, nee, hoe DURFT iemand beweren dat een bepaald idee enkel en alleen aan hem toehoort als hij net zoals iedereen op deze aarde de kennis die hij ervoor nodig had enkel kreeg DANKZIJ ANDEREN? Bescheidenheid en dankbaarheid zijn al even schaars als echte artiesten.

Comments

wie zei ook alweer ? kleine artiesten lenen, grote artiesten stelen.

Posted by: uncle-freak | 06/29/2004

Respond to this comment

The comments are closed.