11/30/2004

patent maakt levensreddende behandeling onbetaalbaar

hbvl van 6/10/'04: patent maakt stikstofmonoxide voor pasgeborenen peperduur.
Stikstofmonoxide (= NO) is een industrieel gas, bijna overal verkrijgbaar maar tevens levensreddend voor pasgeboren baby's die te zwakke longen hebben. Het gas is een simpele reactie tussen stikstof (N) en monoxide (O) en was tot nu inbegrepen in de algemene ligdagprijs in een ziekenhuis. Nu is het echter gepatenteerd door een farmaceutische firma waardoor het tarief voor een behandeling met NO op €140/uur komt te liggen. Volgens professor-neonatoloog Hugo Devlieger is het slechts wachten tot iemand een patent neemt op lindethee en er €100 voor gaat vragen.Grof ? Groffer ?
Bedrijfsleiders breken menigmaal het hoofd in een queeste naar winstbevorderende producten, technieken, strategieën. En toch lijkt men zich (en zijn bedrijf) in minstens de helft van de gevallen NOG NIET te kunnen redden. De geplande vrijgevigheid van topmanagers in de post-agriculturele wereld is pas megagrof.

Comments

Waarde Jerry

Wij hadden helemaal niet de bedoeling u onder druk te zetten.
De Koning verheugt zich over uw intense bezigheden die wellicht ook de natie en de onderdanen ten goede zullen komen.
Wij zien met geduld en interesse uit naar uw volgende bijdrage.

i.o. Sicko

Posted by: Sicko | 12/01/2004

Respond to this comment

Ter informatie Het is al langer bekend dat de eed van Hypocrates niet besteed is aan artsen die hun diensten verkopen aan de geneesmiddelenindustrie.
De Bannylese wetgeving erkent op het eigen grondgebied geen enkel patent dat de levenskwaliteit, de gezondheid, laat staan het leven van kinderen onder de 12 jaar kan schaden.
De Bannylese artsen hebben dan ook de eed afgelegd in de handen IRMA.
Statistische merkwaardigheid: er worden in Bannyland proportioneel even veel van die producten gebruikt als mag verwacht worden, maar op papier worden ze alle voorgeschreven aan kinderen onder de twaalf jaar...

Sicko very sicko

Posted by: Sicko | 12/01/2004

Respond to this comment

erratummeke in de handen VAN IRMA.

sorry Sicko

Posted by: Sicko | 12/01/2004

Respond to this comment

sicko geen druk man :)
inspiratie komt op de vervelendste momenten, het moet een natuurlijk proces blijven. ben zeer vereerd te zien dat mn linkse gedachtegoed niet ongehoord voorbijgaat.

vrede.

Posted by: jerryko | 12/08/2004

Respond to this comment

The comments are closed.