03/21/2006

Nederlands Limburg gaat illegale wiettelers aan de digitale schandpaal nagelen.

De provincie Limburg gaat illegale wiettelers digitaal aan de schandpaal nagelen. Namen en adressen van betrapte wiettelers komen op het internet te staan, zegt de Limburgse gedeputeerde Vestjens.

"Zondaars! Profiteurs! Dieven!", hoor je de provincieraadsleden al denken. Maarreh, ... waarom? Omdat ze de staat geen belastingen betalen? Omdat ze gevaarlijke goederen maken? Zo ken ik nog wat bedrijven, en die betalen ook zeer weinig belasting, ook al doen ze het legaal. En die bedrijven produceren vaak gevaarlijkere dingen dan cannabis.

Welkom op Jericho's schandpaal:

Inbev, producent van Jupiler en andere 'geestrijke' maar gevaarlijke dranken, maar toch nationaal symbool van België en het Belgische voetbal, de Jupiler League.
Coca Cola, wereldkampioen in het stelen en vergiftigen van water met overbodige suikers. Verantwoordelijk voor een stuk verwoestijning.
IBM, groot geworden dankzij Hitler en slavernij, but still running!
Nike, can you say 'sweatshop'? Slavernij, uitbuiting, just do it! Vietnamese kinderen vanaf 12 jaar verdienen er €10 per maand, werken er 16u per dag en zien hun ouders 2 keer per jaar.
Nestlé, stuurde verkopers verkleed als dokters naar Afrika en deelde twee maanden gratis babyvoedsel uit in de wetenschap dat het borstvoedingsproces bij moeders daarna stopt. Na 2 maanden moesten de moeders betalen voor het voedsel.

Jammer dat Limburg over deze bedrijfjes zwijgt. Prioriteiten stellen kennen en kunnen ze daar duidelijk niet.

The comments are closed.